Merrill Lynch очікує послаблення долару

Четвер, 4 грудня 2008, 18:24
 

Аналітики Merrill Lynch вважають, що зміна балансу у світовій економіці веде до послаблення долару.

Про це йдеться в звіті Merrill Lynch, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Так, наприклад, згідно з прогнозами експертів, курс російського рубля відносно долару наприкінці 2010 року буде знаходитися на рівні 25,92 рубля за 1 дол.

Фінансові резерви ринків, що розвиваються, не будуть більше покривати надмірне споживання в США, тому що країни, що розвиваються, направляють всю увагу на внутрішні ринки, відзначають аналітики.

Реклама:

Найменше від цих змін постраждають Японія та країни, що розвиваються: Азії і Латинської Америки.

При цьому вони вважають, що уряди Росії і країн Перської затоки хочуть і можуть обмежити економічний спад.

Відповідно до їхніх прогнозів, ознаки поліпшення у світовій економіці можуть бути не раніше 2010 року.

Аналітики Merrill Lynch вважають, що в 2009 році зростання світових ринків складе 1,3%, у той час як 2008 року цей показник досяг 3,2%.

Очікується, що в 2010 році показник світового зросту складе 3,1%. Але навіть такий рівень зросту буде на 0,5% нижче середнього показника за останні чотири роки, підкреслюється в огляді.

Аналітики очікують, що на тлі скорочення обсягів і темпів зростання в розвинутих країнах країни, що розвиваються, забезпечать більш 100% світового економічного зростання.

Вони відзначають, що країни, економіка яких більше залежить від зовнішнього фінансування (такі, як Австралія, Швейцарія, Південна Корея й Угорщина), а також країни, що входять до зони євро, будуть найбільш чуттєвими до наслідків кризи.

У той же час економічні потрясіння найменше позначаться на країнах, що використовують менший обсяг позикових коштів (це Нігерія, Мексика і Філіппіни).

В умовах різкого скорочення попиту з боку всіх регіонів-споживачів нафти Merrill Lynch знижує свій прогноз цін на сиру нафту на 2009 рік до 50 дол. за барель.

При цьому аналітики відзначають, що, на їхню думку, ціни на нафту повинні досягти свого мінімуму на початку другого кварталу 2009 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!