Ющенко вже почав допомогати фармацевтам

Четвер, 4 грудня 2008, 08:45
 

Президент Віктор Ющенко призупинив дію постанов уряду про ліквідацію служби лікарських засобів й обмеження націнок на ліки.

Відповідний указ президента підписано 3 грудня, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу голови української держави.

Указ набуває чинності з дня його опублікування. Крім того, президент України підписав конституційне  подання про розгляд Конституційним Судом конституційності постанови Кабміну від 10 вересня 2008 року "Про ліквідацію Державної служби лікарських засобів і виробів медичного призначення", а також низки інших документів.

За переконанням Ющенка, зазначені рішення уряду були прийняті без широкого громадського обговорення й залучення основних учасників ринку.

Реклама:

"Запропоновані заходи є спробою перевести відповідальність за економічно необґрунтовані рішення на операторів фармацевтичного ринку", - відзначає президент.

Така політика уряду може викликати доведення до банкрутства більшості підприємств цього сектору і його монополізацію, вважає Ющенко.

Проте, констатував президент, жодного рішення щодо захисту соціально уразливих верств населення на цей момент не прийнято.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: