Уряд не допустить банкрутства "Нафтогазу України"

Середа, 3 грудня 2008, 14:39
 

Радник прем'єр-міністра Юлії Тимошенко Олександр Гудима впевнений у здатності Кабінету Міністрів забезпечити фінансову стабільність Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України".

Про це він повідомив під час зустрічі із студентами Міжрегіональної академії управління персоналом у рамках Дискусійного клубу, пише агентство "Українські новини".

Гудима підкреслив, що уряд не допустить банкрутства "Нафтогазу України" і за необхідності використовує бюджетні кошти для підтримки платоспроможності компанії.

Депутат також виключив можливість повернення боргу за поставлений компанією "РосУкрЕнерго" газ у рахунок оплати його транзиту.

Реклама:

Натомість, Гудима не виключає, що погашення боргу може відбуватися шляхом повернення в натуральній формі обсягів газу з 17 млрд. куб. м газу, які закачані в цей час у підземні сховища.

У такому разі, за словами парламентарія, "Газпром" буде змушений оплатити послуги із зберігання повернутих йому обсягів газу в українських ПСГ.

Як повідомлялося, наприкінці листопада "Нафтогаз України" домовився з російським "Газпромом" про часткове погашення свого боргу за поставлений компанією "РосУкрЕнерго" газ до 1 грудня.

РУЕ заявляв про загальну суму боргу "Нафтогазу України" розміром 2,4 млрд. доларів, однак "Нафтогаз України" наполягав на 1, 26-1,27 млрд.

За підсумками переговорів 2 грудня "Газпром" і "РосУкрЕнерго" заявили про неповне виконання домовленостей з боку НАК.

За даними РУЭ, "Нафтогаз України" погасив 268,7 млн. доларів боргу за поставлений газ при домовленостях погасити близько 550 млн. доларів.

"Газпром" вказує на необхідність погашення "Нафтогазом України" боргу для переходу на прямі поставки з 2009.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!