"Нафтогаз" відмазується від боргів

Вівторок, 23 грудня 2008, 16:25
 

Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" вважає, що заяви щодо наявності простроченої заборгованості Компанії перед постачальником імпортованого газу в Україну компанією RosUkrEnergo є некоректними.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби НАК "Нафтогаз України".

В "Нафтогазі" заяви RosUkrEnergo вважають такими, що не відповідають дійсності та істотно перешкоджають переговорному процесу між НАК "Нафтогаз України" та ВАТ "Газпром" щодо укладання контрактів на постачання природного газу в Україну та транзит газу ВАТ "Газпром" європейським споживачам у 2009 році.

"НАК "Нафтогаз України" розраховується за спожитий імпортований газ з компанією RosUkrEnergo, яка, в свою чергу, перераховує кошти 100% дочірній компанії ВАТ "Газпром" - "Газпром експорт", - зазначається в повідомленні.

Реклама:

Виходячи з певних ускладнень у розрахунках, що виникли внаслідок значного негативного впливу фінансової кризи, між головою правління НАК "Нафтогаз України" Олегом Дубиною та головою правління ВАТ "Газпром" Олексієм Міллером було досягнуто домовленість про оплату газу, який імпортується в Україну, до кінця місяця наступного за місяцем поставки, підкреслюється в заяві.

Прес-служба також завірила, що "Нафтогаз" повністю виконала свої фінансові зобов'язання щодо оплати імпортованого газу з січня до жовтня місяця поточного року включно. На даний час проходять поточні розрахунки за газ отриманий у листопаді 2008 року.

"Стосовно заяв представників компанії RosUkrEnergo щодо нарахування штрафних санкцій та пені за так званий "прострочений борг", НАК "Нафтогаз України" офіційно заявляє, що дані фінансові зобов'язання можуть обговорюватись тільки після завершення дії контракту, оформлення актів звірки та, можливо, проведення претензійної роботи", - йдеться в повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!