Крах "піраміди Медоффа" в США може призвести до поглиблення кризи

Понеділок, 15 грудня 2008, 10:18
 

Низка відомих бізнесменів, великі фірми, банки, хедж-фонди, що вкладали кошти в компанію ветерана Уолл-стріт Бернарда Медоффа, можуть опинитися в числі постраждалих.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на агентство The Wall Street Journal.

За неофіційними даними видання, вкладали кошти в компанію Медоффа, яка славилася виплатою стабільно високих відсотків - французький банк BNP Paribas, японський Nomura Holdings Inc., швейцарський Neue Privat Bank, фонди Fairfield Greenwich Group, Tremont Capital Management.

У п'ятницю Maxam Capital Management LLC повідомив про втрати в 280 млн. дол. в результаті інвестицій в Bernard Madoff Investment.

Видання FT повідомляє, що в числі постраждалих можуть опинитися також Man Group, Santader, деякі багаті приватні інвестори з Швейцарії, Іспанії, Ізраїлю, Австрії.

Ця справа сьогодні загрожує створити паніку серед інвесторів і прискорити зняття коштів з керуючих компаній хедж-фондів, що вже зараз стикаються з проблемами під час акумуляції грошей для повернення коштів інвесторам, пише британська газета.

Питання щодо секрету успіхів Медоффа, який сам оцінив масштаб своєї фінансової піраміди в 50 млрд. дол., виникали і до його арешту, пише The New York Times.

Деякі інвестори кажуть, що вказували на неприродно стабільну дохідність, непрозору інвестиційну стратегію його компанії.

У числі тизх, хто зазнав збитків, можуть опинитися тисячі, можливо, десятки тисяч інвесторів, в тому числі низка відомих і багатих американців. Деякі сім'ї говорили в п'ятницю, що втратили всі свої заощадження.

Клієнти однієї Fairfield Greenwich вклали в Madoff  7,5 млрд. дол.

70-річний Медофф був арештований і потім випущений в п'ятницю під заставу. За версією слідчих, він сплачував відсотки одним інвесторам, коштами яких він керував, за рахунок вкладень від нових вкладників.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!