Спікер штовхне фондовий ринок?

Середа, 10 грудня 2008, 14:50
 

У середу, 10 грудня, станом на 13:30, серед компаній, за цінними паперами яких було здійснено угоди, зафіксовано різнонаправлений рух котирувань.

Широкий індекс українського фондового ринку, UAI-50 просів на 0,55%, опустивши до 23,40 пункту, повідомляє FundMarket.

"Останнім часом на ПФТС намітилася тенденція до звуження спреду між курсами покупки і продажу ліквідних акцій, що може свідчити про відсутність очікувань яскраво вираженої ринкової динаміки в найближчому майбутньому", - вважає начальник аналітичного відділу ТОВ "Український фондовий центр" Володимир Ланда.

З іншого боку, трейдер ІК Phoenix Capital Алена Дегрік вважає, що до кінця поточного тижня ринок, швидше за все, продовжить коректуватися вниз після бурхливого зростання в понеділок. Фундаментальних причин для продовження підйому поки немає.

Реклама:

Котирування піднялися за акціями ВАТ "Мотор Січ" (+ 4,24%), ВАТ "Райффайзен Банк Аваль" (+ 2,80%), ВАТ "Західенерго" (+ 1,45%), АК "Банк соціального розвитку "Укрсоцбанк" (+ 0,92%), ВАТ "Укрнафта" (+ 0,34%),

Зниження інтересу відбулося за акціями наступних емітентів:  ВАТ "Кримський содовий завод" (- 3,51%), ВАТ "Крюковський вагонобудівний завод" (- 2,46%), ВАТ "Алчевський металургійний комбінат" (- 0,60%).

Незважаючи на перехід "Азовсталі" на більш дешеві енергоносії, сьогодні акції цього емітенту випробовували істотне зниження.

Лідер падіння ВАТ "Стахановський вагонобудівний завод" (- 25,50%).

Першість за обсяками торгів утримує ВАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь" - 616 тис. грн.

Серед позитивних моментів варто виділити довгоочікуване створення коаліції у Верховній Раді.

Американські фондові індекси у вівторок упали під тиском невтішних прогнозів відразу декількох компаній.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!