Нелюбов ПФТС до політики проявилася і сьогодні

Четвер, 9 жовтня 2008, 15:08

Станом на 13:30, серед компаній що торгуються на ПФТС, за цінними паперами яких пройшли угоди, зафіксоване значне зниження котирувань. Про це повідомляє видання FundMarket.

Більш широкий індекс українського фондового ринку, що розраховується фінансовим порталом, UAI-50 (Український Зважений Індекс) зафіксував зниження на 4,5%, опустившись до 30,46 пункту.

Аналітик КУА "АРТ-Капітал-Менеджмент" Дарія Терещук підкреслює, що і сьогодні український фондовий ринок відкрився сильним зниженням. У середньому, станом на 13:50, котирування упали на 15%. При цьому за багатьма паперам на цей момент вже було припинено торги.

"Причина такого різко негативного настрою на ринку - розпуск Президентом Верховної Ради, що вносить на додаток до економічних ризиків політичні (які вже, втім, давно враховані ринком у котируваннях українських емітентів). Слід також зазначити, що продаж відбувається на дуже низьких обсягах торгів", - сказала експерт.

Після нетривалого відпочинку платформи ринок відіграє далі своє падіння. Невизначеність і нестабільність у фінансовому секторі України, підстьобнуті політичними баталіями, не можуть не позначитися на негативному тиску на цінні папери українських емітентів.

Директор департаменту керування активами КУА "Аструм" Андрій Смолин відзначив, що падіння ринку сьогодні було непередбаченим, тому що більшість не тільки високоліквідних паперів уже досягли більш ніж привабливого рівня, але й акції інших ведучих підприємств економіки. Падіння гривні на ринку також сприяє здешевленню акцій, що в найближчому майбутньому може знайти своє відображення в появі попиту з боку іноземних інвесторів на акції українських компаній.

Реклама:

Така дестабілізація зробила сильний тиск на акції таких емітентів: ВАТ "Ясинівський коксохімічний завод" (-35,00%), ВАТ "Шахтоуправління "Покровське" (-20,00%),ВАТ "Мостобуд" (-40,00%), Алчевский КХЗ (-55,00%), ВАТ "Маріупольський завод важкого машинобудування "Азов"  (-16,00%), ВАТ "Сумське машинобудівне НПО ім. Фрунзе" (-10,77%), ВАТ "Авдеївський коксохімічний завод" (-22,29%). За акціями останніх 3 емітентів біржа ПФТС припиняла торги через сильне їхнє зниження.

Найбільше торгували на першу половину акціями ВАТ "Єнакіївського металургійного заводу" (-5,16%) обсягом у 617 тис. грн. при укладених 10 угодах.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!