ПФТС-ІНДЕКС ПІДВИЩИВСЯ НА 2,73%

Вівторок, 28 жовтня 2008, 17:24

За результатами торгів у вівторок, 28 жовтня, індекс ПФТС виріс на 2,73%, досягнувши рівня в 228,34 пункту.

Об'єм торгів склав 30 млн грн., з них всього 9,5 млн грн. дісталося ринку акцій повідомляє видання FundMarket.

Схоже на те, що оптимізм не обійшов стороною жодного учасника ринку сьогодні. Позитивна нота європейських і російських майданчиків дозволила і українському ринку скоректуватися після настільки сильних втрат останніх днів. Але обережність гравців помітна за низькими об'ємах торгів.

Трейдер ТОВ «ТАСК-Брокер» В'ячеслав Озеров пов'язує це з «невизначеністю в перспективах вживання Верховною Радой антикризових заходів, на які зараз дуже чекають основні учасники ринку, що лише сприяє утримуватися вичікуюваної тактики».

Найбільші зниження котирувань спостерігалося по таких емітентах: Укравто(-22.86%), ВАТ КБ "Форум"(-43.75%), Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод  (-10.77%), ВАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь" (-5.00%).

Позитивом ринок надихали ціни на акції таких емітентів: ВАТ "Авдіївський коксохімічний завод" (+20.00%), Укрнафта(+17.19%), ВАТ "Крюковський вагонобудівний завод" (+9.59%), ВАТ "Райффайзен Банк Аваль"  (+10.00%), ВАТ "Стаханівський вагонобудівний завод"(+12.50%).

Квартальні звітності найбільших світових корпорацій показали значні втрати в економіках. В той же час, поточні програми допомоги фінансовим ринкам як вливання коштів і ліквідность, так і продовження пом'якшення кредитної політики багатьма центральними банками розвинених країн, повинні посприяти припиненню сильного падіння ринків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!