У місцевих бюджетах може з'явитися більше коштів

Четвер, 4 вересня 2008, 13:50

Уряд пропонує внести зміни до Бюджетного кодексу для того, щоб вже 2009 року суттєво змінити механізм фінансування місцевих бюджетів.

Про це повідомила Прем'єр-міністр Тимошенко, відкриваючи нараду з представниками місцевих органів влади у четвер, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

За її словами, проект змін до Бюджетного кодексу вже розроблений, буде внесений до парламенту й може бути затверджений протягом найближчих тижнів.

Прем'єр відзначила, що зміни передбачають передачу місцевим бюджетам низки доходних статей з держбюджету: плати за ліцензії, державну реєстрацію, 100% плати за землю й 10% від податку на прибуток.

Реклама:

За даними Тимошенко, внесення відповідних змін до Бюджетного кодексу дозволить додатково збільшити доходи місцевих бюджетів на суму близько 7,8 млрд. грн.

Прем'єр також повідомила, що уряд пропонує передбачити введення податку на нерухомість, який буде встановлювати й адмініструвати місцева влада.

Прем'єр також повідомила, що уряд планує сукупне зростання доходів місцевих бюджетів 2009 року на 43,251 млрд. грн.

"Це досить велика сума грошей для поповнення місцевих бюджетів", - сказала Тимошенко.

Крім того, відзначила Голова уряду, планується вдосконалення системи надання субвенцій з держбюджету регіонам. Кошти будуть розподілятися залежно від чисельності населення.

Голова уряду також виступила за розширення фінансової підтримки міст, що приймають Євро-2012.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: