Аграрний бізнес вигідніший за нерухомість

Вівторок, 30 вересня 2008, 14:05

Аграрний бізнес у майбутньому допоможе нашій країні зайняти вагоме місце на міжнародних ринках. Але це можливо лише за умови належного роз витку, вважають експерти.

На думку експертів, у цей час сільськогосподарська інфраструктура України має потребу в корінних змінах і перебудові. Нинішня ситуація із зерновими показала, що недостатньо просто виростити врожай, навіть рекордний, потрібно також уміти його продати. У цьому й відмінність між сільським господарством і аграрним бізнесом, де кінцевий результат - саме отриманий прибуток.

Генеральний директор компанії АМАКО Віталій Скоцик, вважає, що для успіхів на світовій арені, у галузі насамперед потрібно "підганяти" зернову інфраструктуру. І це не тільки сушарки й зерносховища, елеватори сільгоспвиробників, але й портові структури. Адже сьогодні порти для нас, начебто пляшкове горлечко: хоча й працюють із високою інтенсивністю, але їхня пропускна здатність становить лише 12 мільйонів тонн зерна на рік. Цього року, наприклад, Україна зібрала понад 48 мільйонів тонн зернових, половину з яких ніде зберігати", - говорить спеціаліст.

"Щоб запустити ефективний аграрний проект в Україні, в цілому фермерові потрібно витратити близько 1300 доларів на гектар", - говорить Віталій Скоцик. - Звичайно, левова частина інвестицій - внесок в основні кошти протягом першого року роботи. Але ці кошти будуть поступово повертатися - не тільки за рахунок амортизації, але й насамперед, завдяки високій ефективності виробництва. Однієї з основних проблем для інвесторів також залишається відсутність гарантованого ринку збуту усередині країни, якими б могли стати тваринницька й переробна галузі", - говорить спеціаліст.

Реклама:

Компанія АМАКО (American Machinery Company) представлена в Україні з 1992 року і є частиною великої міжнародної мережі компаній, що працює в США, Європі, Африці, і на Близькому Сході. Провідним видом діяльності компанії є технологічні рішення в галузі сільського господарства, будівництва й комерційного транспорту.

Партнерська мережа АМАКО нараховує 23 дилерських і 10 регіональних центрів по всій території України.

 


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!