Український фондовий ринок залишається під тиском

П'ятниця, 26 вересня 2008, 18:54

За результатами торгів у п'ятницю, 26 вересня, індекс ПФТС втратив 2,84%, опустившись до рівня в 384,65 пункту. 

За всіма цінними паперами, включаючи корпоративні облігації й ОВДЗ, було укладено 177 угод.

Як повідомляє FundMarket, обсяг торгів склав 149 млн. грн., з них 24 млн. на ринку акцій.

У той же час, UAI-50 (Український Зважений Індекс - FundMarket) зафіксував падіння на 2,77%, опустившись до 37,68 пункту.

Реклама:

"Зовнішні новини, які надійшли останнім часом, у масі своій несуть позитивний настрій", - відзначає директор з управління активами КУА "Піо Глобал Україна" Сергій Уткін.

За його словами, перше, що варто відзначити - план з підтримки фінансових ринків США. За очікуваннями аналітиків цей план таки пройде затвердження Конгресом США. По-друге, ринки доброзичливо сприйняли інформацію про очікування збільшення кількості угод із злиття й поглинання, а також низку статистичних даних, що вийшли.

"Отримані сигнали позитивні, але це не означає ослаблення кризи. Якщо світові ринки не стабілізують заходи щодо подолання кризи, навряд чи варто очікувати зростання інтересу до ринків що розвиваються, з усіма наслідками, що випливають,", - вважає експерт.

Згодний з ним і провідний аналітик ІК Upras Capital Олексій Білязе. Він говорить, що "ринок залишається під тиском побоювань у відношенні світового фінансового сектора".

На ПФТС у п'ятницю "блакитні фішки" були піддані тиску: АК "Банк соціального розвитку "Укрсоцбанк" (- 3,58%), ВАТ "Мотор Січ" (- 2,99%), ВАТ "Центренерго" (- 2,11%), ВАТ "Укрнафта" (- 1,71%).

Серед нечисленних емітентів, що додали в ціні: ВАТ Маріупольський меткомбінат ім. Ілліча (+ 2,94%). ВАТ "Концерн "Стирол" (+ 1,66%), ВАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь" (+ 0,29%).

Максимальне зниження показав індикатор компаній з видобутку руди (- 6,63). А найбільш значне підвищення показав індекс хімічної промисловості (+ 0,17).

Лідерство за обсягами залишилося за ВАТ "Запорізький завод феросплавів" - 6 млн. грн.

Загальний попит склав 89,14 млн. грн., додавши 1,74%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!