Уряд затвердив проект держбюджету на 2009 рік

Понеділок, 15 вересня 2008, 12:17
У суботу уряд затвердив проект бюджету на 2009 рік. Незважаючи на те що міністри відзначили недофінансування своїх відомств, усі члени уряду підтримали документ "у цілому" з надією, що частина їхніх зауважень буде врахована при доробці держбюджету, - пише видання "Комерсант" .

Остаточну редакцію проекту держбюджету на 2009 рік члени уряду отримали в суботу ранком, а о 14.00 того ж дня їх запросили на позачергове засідання для затвердження цього документа. "Міністри встигли лише загалом оцінити фінансування своїх відомств, при цьому багато хто залишилився не задоволеним", - відмічає "Комерсант".

"Бюджетом передбачена передача великої частини витрат місцевим бюджетам, у зв'язку з цим порівняння з показниками 2008 року коректні" пояснив Міністр фінансів Віктор Пинзеник, відзначивши, що по новій системі підрахунку в 2009 році буде спостерігатися ріст асигнувань практично по всіх міністерствах і відомствам.

Керівника головної служби соціально-економічного розвитку секретаріату президента Романа Жуковського держохорона не погодилася пропустити. Юлія Тимошенко таки дозволила пустити його на кілька хвилин, щоб прийняти в нього письмові зауваження до бюджету від президента, за півгодини.

Прем'єр-міністр повідомила, що уряд має намір схвалити крім проекту держбюджету на 2009 рік прогноз макропоказників щодо основних видів доходів і їх фінансуванню на 2010-2012 роки і державну програму економічного і соціального розвитку України на 2009 рік.

Після того як Пинзеник заговорив про ризики виконання бюджету, засідання продовжилося в закритому режимі, - пише видання.

Як на умовах анонімності повідомив "Комерсанту" один із представників Кабміну, на закритій частині засідання більшість міністрів говорили про недофінансування їхніх відомств. Тимошенко зайняла попросила главу Мінфіну "записати і врахувати всі побажання".

"Юлія Тимошенко заявила, що побажання будуть враховані, і тільки після цього порушила питання на голосування", - сказав співрозмовник видання, відзначивши, що швидше за все міністри довідаються про те, за що вони проголосували, лише після доробки документа Мінфіном.

Міністр закордонних справ Володимир Огрызко розповів журналістам, що прем'єр доручила Мінфіну, Мінекономіки і Мін'юсту вивчити можливості в 2009 році відшкодування боргу 5,9 млрд грн Росії, як того вимагає президент. "Після цього ми будемо порушувати питання про новий розмір орендної плати за розміщення Чорноморського флоту на території України", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!