"Нафтогаз України" винен компанії "РосУкрЕнерго" 2 млрд. дол.

Вівторок, 8 липня 2008, 10:05

Поточна заборгованість НАК "Нафтогаз України" перед компанією "РосУкрЕнерго" - ексклюзивним постачальником імпортного природного газу в Україну - складає більше 2 млрд. дол.

"На сьогоднішній день, з урахуванням поточного місяця постачань, фінансові зобов'язання з оплати НАК "Нафтогаз України" перед компанією "РосУкрЕнерго" складають більше 2 млрд. дол.", - заявив агентству газової інформації прес-секретар компанії "РосУкрЕнерго" Андрій Кнутов.

"Вони складаються з заборгованості минулих років; зобов'язань з російського газу, спожитого у 2008 році; боргу за центрально- й середньоазіатський природний газ, поставлені у другому кварталі, а також з поки не перерахованих грошей за газ, одержуваний НАК "Нафтогаз України" в липні поточного року", - пояснив він.

"Керівництву української компанії необхідно у справі показати послідовний і дієвиий рух з врегулювання своєї заборгованості й вихід на чітку і своєчасну оплату за одержаний газ", - підкреслив Кнутов.

Реклама:

Напередодні голова "Нафтогазу" Олег Дубина заявив, що більше 2 млрд. дол. за газ "Газпрому" винна не Україна, а "РосУкрЕнерго", повідомляє видавництво "Українська правда".

Кнутов заявив, що "інформація про відсутність заборгованості перед компанією "РосУкрЕнерго", яку поширюють представники НАК "Нафтогаз України", не відповідає дійсності".

Джерело в групі "Газпром" повідомило, що названа Дубиною сума боргу "РосУкрЕнерго" перед "Газпромом" "є некоректною", однак відмовився уточнити її розмір, пославшись на те, що ця інформація завжди була внутрішньою закритою інформацією двох компаній.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: