Президент критикує дії уряду в сфері експорту і приватизації

Середа, 11 червня 2008, 17:02

Президент України Віктор Ющенко критично оцінює ряд кроків уряду, зокрема щодо обмеження експорту зерна і соняшникового масла, позиції по приватизації.

Як повідомляє "Інтерфакс Україна" таку думку Ющенко висловив в інтерв'ю європейським виданням - французькій газеті La CROIX, німецькій газеті Suddeutsche Zeitung і іспанській газеті АВС.

Головні теми розмови - внутрішньополітична і економічна ситуація в Україні - зокрема, у контексті роботи уряду і парламентської коаліції, євроатлантичний курс України, підготовка до ЄВРО-2012, україно-російські відносини - у тому числі, у площині енергетики і з огляду на євроатлантичні прагнення нашої держави.

"Я переконаний, що українська приватизація повинна проводитися через відкриті міжнародні конкурси, але я проти того, щоб кошти від приватизації використовувалися на споживання... Саме головне - це підсилює інфляційний маховик", - сказав В.Ющенко, говорячи про економічну ситуацію в Україні.

Реклама:

Він нагадав, що за 5 місяців поточного року інфляція перевищила 13%.

По переконанню голови держави, урядова політика повинна, насамперед, забезпечувати стабільність у державі - а на її базі розвиток і симетрично вибудувану соціальну політику.

Від La CROIX інтерв'ю провів заступник редактора міжнародного відділу газети Ален Гюємоль, який спеціалізується на країнах Східної Європи і СНД.

Від Suddeutsche Zeitung - журналіст Томас Урбан, який з 1988 року відповідає в газеті за висвітлення східноєвропейської тематики.

Від АВС розмову провів власний кореспондент газети по країнах СНД, шеф московського бюро Рафаель Морено Маньюеко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!