Нафта дешевшає очікуючи зниження попиту на паливо

Четвер, 29 травня 2008, 10:31

Нафта дешевшає у зв'язку зі зниженням світового попиту на паливо.

Ціна ф'ючерського контракту на нафту марки WTI на липень в електронній системі Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) у четвер вранці знизилася на $0,89 щодо рівня закриття торгів 28 травня і становить $130,14 за барель, - повідомляє Інтерфакс Україна з посиланням на інформацію агентства Bloomberg.

Учасники ринку очікують, що високі ціни на нафту, які досягли рекордних оцінок у травні, приведуть до скорочення споживання палива. Попит на бензин у США минулого тижня впав на 5,5%. Багато американців відмовляться від поїздок на автомобілях цим літом.

Уряди азіатських країн - Індонезії, Тайваню та Шрі-Ланки - вже скоротили субсидіювання цін на паливо. Індія та Малайзія розглядають аналогічні заходи. Державні субсидії на паливо стимулювали внутрішній попит у цих країнах на дизпаливо і бензин.

Реклама:

Ціна липневого контракту на WTI в середу на NYMEX зросла на $2,18 - до $131,03 за барель.

Котирування липневого ф'ючерса на російську нафту марки Rebco в електронній системі CME Globex (NYMEX) 28 травня піднялися на $2,8 і досягли $123,58 за барель.

На лондонській біржі ICE Futures вартість ф'ючерсів в липні на нафту Brent зросла на $2,62 - до $130,93 за барель.

Ціна спотових контрактів на російську нафту Urals (c.i.f. порти Середземномор'я) у середовище склала $125,3 за барель, що на $2,51 вище ціни spot у попередній день.

Експортна нафта з Росії з поставкою в порти Західної Європи (Urals c.i.f. С.-З. Європа) коштувала $125,05 за барель (+$2,51), Siberian Light (c.i.f. С.-З. Європа) - $130,5 за барель (+$2,51).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!