"Укргаз-Енерго" звинуватило "Нафтогаз" у перешкоджанні проведенню зборів

Вівторок, 1 квітня 2008, 14:07

ЗАТ "Укргаз-Енерго" обвинуватило Національну акціонерну компанію (НАК) "Нафтогаз України" у перешкоджанні проведенню загальних зборів акціонерів товариства, призначених на 1 квітня 2008 року.

"Представники "Нафтогазу України" не допускають до місця реєстрації акціонерів членів реєстраційної комісії", - повідомив керівник прес-служби "Укргаз-Енерго" Віталій Кисіль.

Кисіль уточнив, що реєструвати представників акціонерів для участі в зборах планувалося в одному з приміщень центрального офісу "Нафтогазу", яке з 2006 року орендує ЗАТ.

"Позиція Нафтогазу" ще більше дивує, якщо взяти до уваги, що держхолдинг як ініціатор зборів акціонерів не надав жодних пропозицій і матеріалів для його проведення. Таким чином, можна зробити висновок, що НАК свідомо і заздалегідь готувалася до зриву проведення зборів", - сказав Кисіль.

Реклама:

"Укргаз-Енерго", як відзначив керівник прес-служби підприємства, зі свого боку забезпечило всі передбачені законодавством процедури, необхідні для проведення загальних зборів акціонерів, у тому числі повідомило акціонерів, підготувало проекти рішень зборів.

"Ми вважаємо, що недопуск представників "Укргаз-Енерго" - членів реєстраційної комісії - до місця реєстрації акціонерів, як і спроба незаконного скасування державної реєстрації ЗАТ, є частиною спланованої кампанії з перешкоджання діяльності нашого підприємства", - підсумував Кисіль.

У той же час, як інформувала ЕП, компанія "Нафтогаз" повідомила, що реєстрація акціонерів ЗАТ "Укргаз-Енерго" для участі в запланованих на вівторок загальних зборах акціонерів товариства відбувається у центральному офісі Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України".

Начальник управління зі зв'язків із громадськістю НАК Валентин Землянський підкреслив, що час реєстрації представників акціонерів "Укргаз-Енерго" було продовжено на півгодини - до 12:30 за київським часом.

"Економічна правда" за матеріалами Інтерфаксу-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!