Тимошенко зробила ще один крок до перемоги у війні за "Укртатнафту"

Середа, 19 березня 2008, 17:45

Верховний Суд 18 березня задовольнивши касаційну скаргу Генеральної прокуратури, підтвердив законність володіння державою 18,3% акцій компанії "Укртатнафта".

Про це повідомив журналістам депутат Верховної Ради від Блоку Юлії Тимошенко Сергій Пашинський, пише "Обком" із посиланням на Українські Новини.

"Верховний Суд задовольнив касаційну скаргу Генеральної прокуратури в інтересах Міністерства палива й енергетики і Фонду державного майна", - сказав він, відзначивши, що рішення суду поки ще сам не бачив.

Міністр палива й енергетики Юрій Продан також повідомив, що 18 березня Верховний Суд приймав рішення щодо "Укртатнафти".

Реклама:

За словами Пашинського, раніше суди нижчих інстанцій визнавали незаконною передачу компаніям AmRuz Traiding AG і SeaGroup International PLC 18,3% "Укртатнафти", після цього вони оскаржили вказані рішення, і тільки 18 березня суд виніс остаточне рішення.

Як Пашинський і Продан не змогли повідомити точніших подробиць, зокрема, хто на сьогодні має право розпоряджатися цим пакетом акцій - Мінпаливенерго або Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України".

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко на прес-конференції повідомила, що найближчим часом держава змінить нинішнє керівництво "Укртатнафти" і призначить державних менеджерів.

17 березня представник міноритарного акціонера "Укртатнафти" - компанії "Корсан" - Геннадій Корбан заявив, що "Укртатнафта" має намір змінити реєстратора - фінансову компанію "Укрнафтогаз".

4 березня Державна комісія з цінних паперів і фондового ринку анулювала фінансовій компанії "Укрнафтогаз" (Київ) ліцензію реєстратора цінних паперів.

Наприкінці травня 2007 року "Нафтогаз України" сконцентрував 61,354% "Укртатнафти".

УП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!