Кабмін підправив газову угоду з Росією

Середа, 19 березня 2008, 13:52

Кабінет Міністрів на сьогоднішньому засіданні затвердив Угоду про постачання російського газу в Україну, підписану в результаті переговорів НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром", із поправками.

Як передає УНІАН, про це журналістам повідомив віце-прем'єр-міністр Іван Васюник.

Зокрема, за його словами, в документі перед цифрою 7,5 млрд куб м (газ, який українським промисловим споживачам реалізовуватиме дочірня чи афільована компанія "Газпрому" і який їй поставлятиме НАК "Нафтогаз України" - ред.) пропонується прибрати слова не "менше" (тобто зафіксована цифра 7,5 млрд куб. м).

Як повідомляла ЕП, 12 березня "Газпром" і "Нафтогаз України" підписали Угоду про розвиток відносин у газовій сфері. Відповідно до Угоди, з 1 квітня 2008 року дочірня чи афільована компанія ВАТ "Газпром" щороку здійснюватиме прямі постачання газу промисловим споживачам України в обсязі не менше 7,5 млрд куб. м.

Реклама:

17 березня голова правління НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина пояснив, що весь газ, який українським промисловим споживачам реалізовуватиме дочірня чи афільована компанія "Газпрому", поставлятиме їй НАК "Нафтогаз України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!