Автоконцерн MAN хоче побудувати автозавод в Україні

Середа, 12 березня 2008, 11:44

Один із провідних світових автовиробників комерційної техніки концерн MAN має намір побудувати автомобілебудівний завод в Україні.

Про це повідомляє газета "Комерсант-Україна". Інвестиції в проект оцінюються в 800 млн євро.

У п'ятницю прес-служба Тернопільської облдержадміністрації заявила про те, що одна з європейських автомобілебудівних компаній має намір розмістити виробництво на території області.

За словами начальника управління зовнішніх відносин ОДА Василя Кравця, для виробництва автомобілів методом дрібновузлового складання планують виділити земельну ділянку площею 200 га в місті Бережанах.

Реклама:

В Українському центрі сприяння іноземного інвестування повідомили, що знають про проект, уточнивши, що автовиробник має намір інвестувати в будівництво близько 800 млн євро. Для розміщення заводу, крім Тернопільської області, за словами пана Кравця, компанія розглядає також Львівську область.

Інвестором проекту виступає один із провідних у світі автовиробників комерційної техніки німецький концерн MAN Nutzfahrzeuge AG, повідомило джерело газети у Львівській ОДА.

За його словами, учора на закритій нараді під керівництвом в. о. глави Львівської ОДА Миколи Кмитя той повідомив, що до нього звернулися представники дочірньої компанії MAN в Україні - ТОВ "МАН Трак енд Бас Юкрейн".

"Вони просять надати земельну ділянку для майданчика зі складання вантажних автомобілів у районі міста Мостиська (Львівська область - ред.)", заявило джерело газети.

У березні минулого року повідомлялося, що німецький автобудівельний концерн MAN планує відкрити новий завод у польському Кракові.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: