Тимошенко розповіла, коли думає перейти на ринкову ціну за газ

Середа, 12 березня 2008, 09:51

Україна на переговорах у Москві з газових питань має намір обговорити перехід протягом чотирьох років на ринкову ціну на газ.

Про це заявила прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко на брифінгу в Брюсселі, відповідаючи на запитання журналістів.

Прем'єр повідомила, що НАК "Нафтогаз України" на переговорах із "Газпромом" дано доручення обговорити концепцію довгострокових угод між Україною і Росією про постачання газу і передбачити алгоритм формування ціни.

"Протягом, наприклад, чотирьох років - до ринкової", - сказала прем`єр.

Реклама:

Алгоритм, за словами Тимошенко, має створюватися або на базі формули, "або на базі встановлення прогнозованих відсотків збільшення ціни щороку, щоб ми бачили стратегію, а не тільки щомісячну тактику".

Крім того, зазначила Тимошенко, директивами делегації НАК "Нафтогаз України" на переговорах визначено, що повинні бути ліквідовані всі посередницькі структури, які є між Україною і Росією, при постачанні середньоазіатського газу в Україну. Йдеться і про СП-1, і СП-2.

"У директивах написано, що немає ніякої необхідності в створенні таких СП, а є необхідність в укладанні прямих угод або з "Газпромом", або з "Газпромекспортом", - підкреслила Тимошенко.

Як відомо, делегація НАК "Нафтогаз України" відбула у вівторок до Москви, де в середу проведе переговори з представниками РАТ "Газпром".

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: