Російське видання: В четвер Тимошенко підпише газовий договір

Четвер, 21 лютого 2008, 11:28

Юлія Тимошенко в четвер у Москві може затвердити нову схему взаємодії "Газпрому" і "Нафтогазу України" й підписати договір.

Про це пише видання "Вєдомості".

На вечірніх переговорах із Зубковим Тимошенко говорила про газ. Одночасно в Москву прилетів і голова правління "Нафтогазу" Олег Дубина із черговими пропозиціями за новою схемою поставок газу.  В четвер може бути підписана угода з "Газпромом", не виключає представник "Нафтогазу" Валентин Землянський. На це ж сподівається й Тимошенко, зазначає джерело з її оточення. Причому після "Газпрому" вона знову поїде до Зубкова - можливо, для розмови за міжурядовою згодою, додає він.

Окрім того, у Москву знову збирається й президент України Віктор Ющенко, щоб поговорити з колегою Володимиром Путіним.

Реклама:

Тимошенко відвідає "Газпром", говорить її прес-секретар Марина Сорока. А візит до Зубкова підтверджує радник українського прем'єра Олександр Гудима. Щоправда, коло обговорюваних питань не коментується.

Представник "Газпрому" втримався від прогнозів щодо результатів усіх цих зустрічей: усе буде залежати від пропозицій. Але з урахуванням такої "важкої артилерії" угода, швидше за все, буде, думає Максим Шеїн із Брокеркредитсервісу.

Про нову схему поставок газу в Україну 12 лютого домовилися Путін і Ющенко.

Минулого тижня представники компаній "Нафтогаз" і "Газпром" уже зустрічалися. Тоді Газпром розраховував підписати перші угоди за схемою поставок. Але компромісу компанії не знайшли, і останні дні засідали їхні спеціальні робочі групи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!