Американська економіка переживає період невизначеності - Буш

Вівторок, 29 січня 2008, 12:56

Президент США Джордж Буш визнав, що економіка США переживає період невизначеності. Але при цьому він вказує, що американці "можуть бути впевнені в економічному зростанні країни".

Про це йдеться в тексті послання Буша конгресу "про положення країни", витяги з якого були поширені прес-службою Білого дому, передає Associated Press.

Президент США також відзначає, що військова присутність в Іраку залишається "основним фронтом боротьби з тероризмом". "Після 5 років військової кампанії американська армія добилася успіху і "Аль-Каїда" біжить", - підкреслюється в посланні американського лідера.

В останні дні це вже далеко не перша така заява Буша. Так, 25 січня лідер США проголосив, що "економіка США структурно міцна, хоча і переживає труднощі, пов'язані з кризою на житловому ринку і високими цінами на енергоносії".

Реклама:

Нагадаємо, у зв'язку з кризою адміністрації США довелося піти на спеціальні заходи зі зниження податкового навантаження на американську економіку. Так, згідно з планом, індивідуальні платники податків дістануть податкові знижки до 600 дол., а працююче подружжя - до 1,2 тис. дол. Окрім того, працюючі сім'ї також зможуть отримати додаткові бонусні виплати у розмірі 300 дол. за кожну дитину.

Цей пакет стимуляційних заходів, за попередніми оцінками, охоплює близько 117 млн громадян США.

РБК-Україна

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!