Оприлюднено 101 найабсурднішу подію в світі бізнесу

Вівторок, 18 грудня 2007, 18:45

Американський журнал The Fortune склав список із найабсурдніших подій, які відбулися в бізнесі в 2007 році. Усього їх було названо 101.

Перше місце зайняло масове відкликання китайських іграшок. Варто нагадати, що компанія Mattel, один із найбільших світових виробників дитячих товарів, цього року відкликала понад 20 мільйонів іграшок через те, що в них виявили підвищений уміст свинцю й небезпечні магніти. А також відкликання китайських консервів для тварин.

На другому місці компанія Eli Lilly - виробник антидепресанту Prozac, що добилася дозволу випускати антидепресанти у вигляді пігулок для собак, які переживають розлуку з господарями.

Далі згадується Леона Хелмслі, що залишила свій спадок у $12 млн, нажитий на нерухомості Нью-Йорка, своєму собаці на кличку Біда.

Реклама:

На четвертій позиції банк Merrill Lynch, що купив у першому кварталі 2007 року банк First Franklin Financial за $1,3 млрд і опинився топ-компанією на ринку іпотечного кредитування в світі. Проте після іпотечної кризи компанії довелося списати на втрати $7,9 млрд. У результаті, збиток компанії становив $2,24 млрд.

Також у першій десятці японська фірма Toto, що випускає високотехнологічні унітази, але яка «прогоріла» на сидіннях із підігрівом і змушена вибачатися перед покупцями за випадки спалахів, які, на щастя, обійшлися без жертв.

На восьмому місці компанія ADF Companies - власник таких фірм, як KFC, Taco Bell і Pizza Hut, змушена закрити кілька своїх ресторанів у Манхеттені, в яких були помічені щури. Мільйон чоловік проглянули відеоролик на YouTube, який відобразив орди щурів, що розгулюють між столиками ресторану в нічний час.

На дев’ятому місці стоїть французька газета Le Monde, що назвала мультфільм Рататуй про щура-кухаря "одним із кращих фільмів у історії кіно на гастрономічну тему".

14-ту сходинку зайняла ідея голландця Патріка фон Манна, що володіє тренажерним залом у місті Хетерен, надати нудистам і всім охочим нову послугу – "Голий фітнес" по неділях. 17-е місце за енергетичним напоєм із назвою Cocaine фірми Redux Beverages, назву якого довелося змінити після строгого попередження влади.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!