Гриценко розраховує на 15 млрд. гривень

Вівторок, 21 серпня 2007, 16:03

У 2008 році Міністерство оборони України розраховує отримати бюджетне фінансування у розмірі 15,3 млрд. гривень, повідомив міністр оборони України Анатолій Гриценко.

"Наступного року наш бюджетний запит складе 15,3 млрд. гривень. Ми відстоюємо цей показник", - сказав Гриценко.

Міністр також зазначив, що зараз готуються тільки пропозиції, і держбюджет-2008 прийматиметься після обрання новими Верховною Радою та урядом.

Реклама:

Гриценко сказав, що Міноборони спільно з новим урядом і ВР знаходитиме аргументи для того, щоб після багаторічного недофінансування розвитку озброєння отримати ці кошти. При цьому міністр виразив переконання, що від недофінансування втрачає не тільки армія, але й науково-технологічний потенціал, втрачаються робочі місця.

За словами міністра, з 15,3 млрд. гривень близько 2,5 млрд. гривень передбачено спрямувати на науково-дослідні роботи з нової військової техніки й озброєння, закупівлю та модернізацію зразків озброєння і техніки, які вже прийняті на озброєння, та підтримку боєздатного стану тієї техніки, яка є на озброєнні ЗСУ.

Гриценко також повідомив, що було проведено три раунди переговорів у Міністерстві фінансів, і, за станом на сьогоднішній день, оборонне відомство переконало, що запропоновані фінансові показники є аргументованими. За його словами, пропозиції Міноборони також були підтримані на засіданні РНБО, яке відбулося в Криму в липні цього року.

Як відомо, оборонний бюджет-2007 складає 9,6 млрд. гривень, із них 2 млрд. гривень передбачено виділити за спеціальним фондом. Гриценко неодноразово зазначав, що спецфонд ніколи не наповнювався, що призводило до недофінансування програм із закупівлі, модернізації та розробки військової техніки й озброєння.

Оборонне замовлення Міноборони на 2007 рік складало близько 12 млрд. гривень.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!