Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

В "Урядовому кур’єрі" стверджують, що Закон про держзакупівлі не друкували

Вівторок, 10 липня 2007, 11:18

Заступник головного редактора газети "Урядовий кур’єр" Леонід Самсоненко заявляє, що опублікований текст Закону України "Про внесення змін до закону України про закупівлю товарів та послуг за державні кошти від 19 червня 2007 року" – це "тільки інформаційний матеріал і фотокопії закону з приписом" і це не можна вважати офіційною публікацією.

Про це йдеться у коментарі Самсоненка, опублікованому в газеті "Дєло".

Самсоненко пояснив, що газета "Урядовий кур’єр" вийшла в понеділок, 9 липня, накладом 10 000 екземплярів.

"Мала бути надрукована в повному обсязі, але був зупинений друк. У видавництві "Преса України" посилаються на ухвалу господарського суду м. Києва від 06.07.2007 року, в якій йдеться про те, щоб "заборонити державному видавництву "Преса України", а також іншим видавництвам друкувати та випускати у світ друковані видання "Голос України", "Урядовий кур’єр", "Офіційний вісник України", "Відомості Верховної Ради України" із текстом закону України "Про внесення змін до закону України про закупівлю товарів та послуг за державні кошти від 19 червня 2007 року", – пояснив Самсоненко.

Реклама:

Він підтвердив, що напередодні до редакції надійшов матеріал про зміни до закону, який надіслала прес-служба Верховної Ради для друку, "а опозиція сприйняла це як офіційну публікацію, яка набуває сили закону".

Самсоненко повідомив, що до редакції перед виходом номеру приїхав народний депутат від фракції БЮТ Сергій Осика із ухвалою суду з’ясувати ситуацію.

"Наші юристи пояснили йому, що це тільки інформаційні матеріали і фотокопії закону з приписом, що це неможна вважати офіційною публікацією. Він погодився, на тому й розійшлися. Ми спокійно здали номер до видавництва, яке й запустило друк. Ну а потім його хтось-таки зупинив", – сказав заступник редактора газети.

"Незадовго до цього з’явився Указ президента про зупинення дій Указу президента від 10 червня 1997 року №503 до відкриття першого засідання Верховної Ради України наступного скликання. В ньому йдеться про порядок офіційного оприлюднення законів, нормативно-правових актів Верховної Ради. Це значить, що закон, прийнятий "скороченою" Верховною Радою, без підпису президента чинності не набуває", – підсумував Самсоненко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!