Харківську ТЕЦ-3 відключили за борги

Вівторок, 10 липня 2007, 13:35

Сьогодні попри значну протидію обласної влади працівники ДК "Газ України" та ВАТ "Харківміськгаз" відключили від газопостачання одного з найбільших боржників Компанії ЗАТ "Теплоцентраль-3".

З початку 2007 р. ТЕЦ-3 заборгувала ДК "Газ України" 32,7 млн. грн. Станом на 10 липня загальний рівень виконання ТЕЦ-3 графіку погашення накопиченої з початку 2007 р. заборгованості за газ складає 0% (у липні – 0%, у червні – 1%).

Рівень оплати за газ ТЕЦ-3 у 2007 р. становить лише 51%, повідомила прес-служба ДК "Газ України".

ДК "Газ України" неодноразово надавала доручення підприємству з газопостачання та газифікації "Харківміськгаз" на відключення ЗАТ "Теплоцентраль-3" від газпостачання. Проте через неправомірне втручання обласної влади працівники "Харківміськгаз" не мали можливості відключити підприємство-боржника від газопостачання, що постійно порушувало власні договірні зобов’язання щодо 100-відсоткової оплати за газ, продовжувало безоплатно споживати газ та нарощувати заборгованість.

Реклама:

Газопостачання ТЕЦ-3 буде відновлене лише після проведення 100-відсоткових розрахунків.

ДК "Газ України" застерігає, що у разі подальшого порушення графіків погашення заборгованості від газопостачання будуть відключені підприємства-боржники "Харківські теплові мережі" (заборгованість з початку 2007 р. – 40,4 млн. грн., рівень розрахунків – 80%, середній рівень виконання графіка погашення заборгованості – 0%).

293 підприємства ТКЕ взяли нас себе договірні зобов’язання (у вигляді відповідних графіків, погоджених керівництвом місцевих органів влади) погасити у міжопалювальний період заборгованість перед ДК "Газ України" за спожитий у 2007 р. природний газ до початку опалювального сезону 2007-2008 рр.

Заборгованість підприємств ТКЕ за спожитий у 2007 р. природний газ станом на 10 липня складає 964 млн. грн., рівень розрахунків – 75%.

За матеріалами ЗМІ, ТЕЦ-3 належить губернатору Харківщини Арсену Авакову.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!