У Януковича відсторонились від тарифів і повісили собак на Тимошенко

Вівторок, 20 лютого 2007, 20:11

Уряд обіцяє підвищити мінімальну зарплатню та пенсію, а також відсторонюється від відповідальності за різке підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.

Про це йдеться у заяві Кабміну, поширеній у вівторок.

"Уряд не несе відповідальності за різке підвищення тарифів місцевими органами влади, якими в більшості керують представники БЮТ, "Нашої України" та їх сателітів", - йдеться в повідомленні.

"Уряд твердо заявляє, що вирішить всі ці проблеми. За підсумками першого кварталу будуть підвищені мінімальні зарплата і пенсія", - зазначається в повідомленні.

Реклама:

В повідомленні також наголошується, що у результаті "провокацій БЮТ і "Нашої України" в державі різко упав рівень платежів за газ, електроенергію, послуги ЖКГ".

"Нас знову штовхають до прірви, від якої з величезними зусиллями вдалося відвернути", - зазначає прес-служба.

"Тому Уряд заявляє: ми не піддамося ні на який шантаж і провокації, забезпечимо стабільний розвиток країни відповідно до законодавчо затверджених планів й програм, забезпечимо надійний соціальний захист наших громадян", - зазначається в повідомленні.

Також в заяві вкотре звинуваться уряд Тимошенко в тому, що він "несе головну відповідальність за зростання цін на газ, тарифів на електроенергію і послуги житлово-комунального господарства".

"Тимошенко особисто в серпні 2005 року прийняла рішення розірвати вкрай вигідну для України п’ятирічну угоду про постачання російського газу за ціною 48$ за тисячу кубічних метрів", - зазначається в повідомленні.

"Тому абсолютно цинічно перекладати відповідальність за збільшення цін і тарифів на Уряд Віктора Януковича, що не приймав рішень про таке підвищення", - наголошує прес-служба уряду.

В заяві також зазначається, що "уряд Януковича прийняв від попередників, нинішніх "дбайливців народного блага", не тільки порожню скарбницю, не тільки порожні склади палива і газосховища, але і борги розміром більше 8 мільярдів гривень, а також не виконані і нічим не забезпечені зобов'язання держави щодо соціального захисту".

"Наш уряд і антикризова коаліція в парламенті хочуть, щоб люди в Україні усвідомили глибину прірви, в яку штовхала країну "помаранчева команда". Україна стояла на порозі найсерйознішої соціально-економічної кризи за всю свою історію", - зазначається в повідомленні.

"Українська Правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!