Фондовики не хочуть ділитися зі страховиками прибутками

Вівторок, 30 січня 2007, 10:52

Українська асоціація інвестиційного бізнесу виступає проти ініціативи Держфінпослуг у частині введення інвестиційного страхування в системі добровільного страхування життя, передає foruinsurer.com.ua з посиланням на Українські Новини.

На думку асоціації, інвестиційне страхування не відповідає природі страхової діяльності й фактично є новими видом спільного інвестування, що дублює діяльність інститутів спільного інвестування, але на відміну від них дає додаткові пільги вкладникам і встановлює значно більше м'які умови діяльності страхової компанії з керування спільним інвестуванням.

Впровадження такої паралельної схеми може завдати істотної шкоди інвесторам і дискредитувати ідею спільного інвестування й класичні інститути спільного інвестування, які діють на цьому ринку.

Крім того, УАІБ критикує ідею введення пенсійного страхування, що може внести істотні зміни в діючу модель недержавного пенсійного забезпечення, допустити страхові компанії до механізмів формування пенсійних внесків і керування ними.

Реклама:

У зв'язку із цим асоціація наполягає на більш ретельному аналізі розроблювального нового проекту закону "Про страхування" і врахувати всі запропоновані пропозиції робочою групою Держфінпослуг.

Ліга страхових організацій, Держфінпослуг і фахівці МБ спільно розробляють новий проект закону "Про страхування".

Чинний закон # 2745-III "Про страхування" є основним нормативним актом, що регулює діяльність страхового ринку. Зокрема, Держфінпослуг ініціює введення пенсійного й інвестиційного страхування.

Інвестиційне страхування - це вид особистого страхування, що передбачає зобов'язання страховика здійснити після закінчення дії договору страхування або під час його дії страхову виплату, розмір якої залежить від результатів розміщення коштів за договором у спеціальних інвестиційних фондах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!