"Укртелеком" коштує близько $4,3 млрд. і можливо його захоче купити Ахметов

П'ятниця, 26 січня 2007, 14:26 -

Ринкова капіталізація ВАТ "Укртелеком" на сьогоднішній день становить 4,3 млрд. доларів, повідомив фінансовий аналітик інвестиційно-фінансової групи "Сократ" Максим Литвяк.

А Одеський припортовий завод, акції якого не торгуються на фондовій біржі, на його думку, може бути оцінений приблизно в 400 млн. доларів.

"Неприкрита позиція Фонду держмайна відносно приватизації цих двох великих стратегічних компаній, на думку наших аналітиків, є спробою вбити двох зайців одним пострілом, що пов'язано з амбіційним планом приватизації на 2007 рік, доходи від якої очікуються в розмірі 2 млрд. доларів", - відзначив він.

При цьому Литвяк відзначив, що позиція ФДМ негативна для "Укртелекому", тому що це загрожує послідуючими перешкодами для приватизації компанії стратегічним інвестором, який міг би вдосконалити стандарти управління монополією фіксованого зв'язку й впровадити необхідні технології та ноу-хау для розвитку напрямку мобільного зв'язку в компанії.

Фінансовий аналітик також підкреслив, що зараз тимчасові рамки й механізми приватизації "Укртелекому" і Одеського припортового заводу дуже невизначені, і будуть багато в чому залежати від волі президента й керівництва Партії регіонів, на позицію якої може вплинути інтерес ЗАТ "Сістем Кепітал Менеджмент" в участі у відкритому тендері з продажу "Укртелекому".

Реклама:

Finance.ua з посиланням на Корреспондент.нет

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: