Яценюк вважає, що Ющенко захистив країну від рейдерства

Четвер, 28 грудня 2006, 16:46 -

Перший заступник голови Секретаріату президента Арсеній Яценюк заявив, що заветований президентом закон про "Про перелік об'єктів права державної власності, що підлягають приватизації у 2007 році" створює умови для рейдерства.

"В законі було запропоновано схему, за якою особа, що придбає 25% акцій будь якої державної компанії має право придбати всю земельну ділянку, що знаходиться під цією державною компанією. В результаті може відбутися перерозподіл власності, а точніше міг би відбутися, коли б президент України не наклав вето на цей закон", - сказав Яценюк на прес-конференції в Києві у четвер.

"Наприклад, є особа, що володіє контрольним пакетом акцій підприємства. А тут з’являється рейдер, який на законних підставах, купивши 25% акцій і землю, фактично заволодіває всім підприємством", - підкреслив заступник голови Секретаріату.

Таким чином, на думку Яценюка, порушуються права власника контрольного пакету компанії.

Реклама:

"Цей закон також обмежує повноваження КМУ. Як це не парадоксально, але президент наполіг на тому, що не слід парламенту обмежувати повноваження уряду в питаннях приватизації", - сказав він.

І додав, що за чинною конституцією КМУ самостійно ухвалює рішення про перелік об'єктів, що підлягають приватизації. А компетенцією ВР є лише прийняття переліку об'єктів, що не підлягають приватизації.

Економічна Правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: