Ющенко підписав закон на догоду "Укртелекому"

П'ятниця, 15 грудня 2006, 20:33

Президент Віктор Ющенко підписав зміни до закону "Про телекомунікації", які позбавляють Національну комісію регулювання зв'язку права встановлювати граничні тарифи на міжнародний і міжміський телефонний зв'язок, а також на дзвінки з мереж фіксованого телефонного зв'язку на мережі мобільного зв'язку.

Зазначені зміни до закону Верховна Рада прийняла 28 листопада 2006 року.

У той же час, відповідно до підписаного документа, НКРЗ одержала право регулювати вартість підключення кінцевого обладнання споживача до телекомунікаційних мереж загального користування.

На думку авторів зазначеного закону, такі зміни дозволять операторам фіксованого зв'язку конкурувати з операторами мобільного зв'язку, оскільки в цей час оператори фіксованого зв'язку не мають права знижувати тарифи більш ніж на 40%.

Реклама:

Як думає гендиректор "Датагруп" (одного із провідних вітчизняних телекомунікаційних операторів) Олександр Данченко, закон дозволить великим фіксованим операторам здійснювати демпінг на ринку зв'язку, що, у свою чергу, призведе до значних збитків середніх за величиною операторів.

Проти закону також виступає Інтернет Асоціація України, яка зверталася до президента із проханням накласти вето цей закон, оскільки він, на її думку, звужує обсяг існуючих прав громадян на соціальний захист і суперечить нормам Конституції.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!