У Європі готові до зони вільної торгівлі з Україною

Середа, 13 грудня 2006, 13:53

Нова угода між Україною і Європейським Союзом буде містити положення про створення зони вільної торгівлі між нашою державою і ЄС.

Але це можливо лише в тому випадку, якщо Україна стане членом СОТ, заявив глава представництва Єврокомісії в Україні, Молдові й Бєларусі Ієн Боуг під час зустрічі з головою Комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції Наталією Прокопович.

Зокрема, як повідомляє Інформаційне управління Апарата Верховної Ради, в ході дискусії сторони обговорили розробку нового базового договору на заміну Угоди про партнерство й співробітництво між Європейською Спільнотою та Україною, дія якої закінчується у 2008 році.

Крім того, Прокопович нагадала, що днями Україна підписала стратегічну Угоду про співробітництво з корпорацією Виклики тисячоріччя.

Реклама:

Народний депутат виразила впевненість, що цей документ дозволить почати виконання програми зі зменшення рівня корупції в Україні й, насамперед, в органах державної влади.

Вона також додала, що у Верховній Раді вже створено міжфракційну парламентську групу з питань впровадження цієї програми й співробітництва з корпорацією.

Разом з тим, у ході зустрічі учасники обговорили створення Європейського інформаційного центру при українському парламенті.

У свою чергу, європейський дипломат підтримав таку ініціативу й пообіцяв, що зі своєї сторони Європейська Комісія буде надавати інформаційну допомогу й сприяння в здійсненні цього проекту.

На думку Боуга, ідея створення Європейського інформаційного центра є "одним з ефективних способів поширення в українському суспільстві інформації про діяльність Європейського Союзу".

Раніше, у ході візиту прем'єр-міністра Віктора Януковича в США уряд підписав з керівництвом корпорації Виклики тисячоріччя угоду про відкриття Граничної програми, по якій для України на заходи щодо зниження рівня корупції в державному секторі буде виділено 45 млн. доларів.

Ліга

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!