Антикризова коаліція заметушилася після вето президента

Вівторок, 12 грудня 2006, 12:16

Представник Партії регіонів Тарас Чорновіл не виключає, що до кінця року президент таки підпише бюджет після доопрацювання його депутатами.

Про це Чорновіл сказав журналістам в кулуарах парламенту.

Він охарактеризував крок президента щодо накладання вето на бюджет "не економічним і не державним, а політичним".

При цьому Чорновіл висловив подив, щодо такої позиції президента, оскільки нагадав, що "в день голосування (бюджету) депутати отримали від президента лист з подякою Кабміну та бюджетному комітету за майже повне врахування його зауважень і застережень".

Реклама:

Інший "регіонал" Євген Кушнарьов повідомив журналістам, що у пояснювальній записці президент пропонує збільшити видаткову частину бюджету на 5 млрд. грн.

Водночас, за словами депутата, у записці не визначено жодного джерела надходження цих коштів.

"Така псевдо турбота про людей не личить президентові країни", - сказав Кушнарьов, висловивши припущення, що оскільки між направленням бюджету до секретаріату і накладанням вето пройшло занадто мало часу, то президент готувався до цього заздалегідь.

У свою чергу бютівець Сергій Терьохін зазначив: "Чим з таким бюджетом краще взагалі без бюджету жити. У тексті є стільки дірок і шпарок, що краще взагалі його не приймати".

Між тим новообраний голова фракції СПУ Іван Бокий вважає, що накладання вето на бюджет - це "ніж у спину державі, а не Верховній Раді".

Українська правда


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!