Вступ до НАТО забезпечить значне зростання інвестицій - МЗС

Вівторок, 12 грудня 2006, 14:41

Вступ України до НАТО буде сприяти значному зростання обсягу іноземних інвестицій в українське виробництво.

Так вважає заступник директора та начальник відділу Департаменту НАТО Міністерства закордонних справ Віктор Недопас. Про це він заявив у вівторок на прес-конференції в Донецьку, повідомляє "Остров".

За його даними, у 1997 році в економіку Польщі було інвестовано 2 млрд. 700 млн. дол., а в 1998 - 5 млрд. дол. Після вступу Польщі до НАТО це число зросло до 8 млрд. дол. Те ж стосується Чехії та Угорщини, де в 1997 році обсяг інвестицій досягав відповідно 4 млрд. дол. і 6 млрд. 200 млн. дол., а в 1998 - 9 млрд. 800 млн. дол. і 10 млрд. дол.

Після вступу цих країн до НАТО у 1999 році в їхню економіку було вкладено відповідно 12 млрд. 800 млн. дол. і 14 млрд. 500 млн. дол. Удвічі збільшилося число іноземних інвестицій у виробництво Болгарії після її приєднання до Альянсу.

Реклама:

"Фактично всі країни, які приєдналися до НАТО, мали чітку статистику зростання інвестицій. Немає жодної країни, у яку інвестиції, навпаки, зменшилися б", - стверджує Недопас.

На думку заступника директора Департаменту НАТО, це пояснюється більш безпечним середовищем для ведення бізнесу в країнах-членах НАТО: чітко прописаним національним законодавством, передбаченими гарантіями для захисту інвестицій з боку урядів цих країн, відносною стабільністю їх внутрішньої та зовнішньої політики.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!