Макуха вирішив, що в Україні корупція не менша, ніж у Гані

Вівторок, 12 грудня 2006, 17:32

Україна може одержати грант на суму 45 млн. дол. для боротьби з корупцією від американської корпорації "Виклики тисячоріччя".

Про це повідомив міністр економіки Володимир Макуха, передає "Інтерфакс-Україна".

"На реалізацію цих мір (у боротьбі з корупцією) передбачається виділення гранту від корпорації "Виклики тисячоріччя" у розмірі 45 млн. дол. Програма розрахована на два роки", - сказав Макуха на прес-конференції у вівторок.

За його словами, угоду, котра передбачає можливість виділення такого гранту, підписано в ході недавнього візиту прем'єр-міністра Віктора Януковича до США.

Реклама:

Макуха уточнив, що угода передбачає реалізацію ряду заходів для підвищення цивільного контролю за корупцією, реформуванню судової системи та боротьбі з корупцією в системі освіти.

За словами міністра, у майбутньому фінансування боротьби з корупцією в Україні з боку американської корпорації може зрости.

"Для такої країни як Гана, що цього року почала реалізацію цього проекту на три роки, корпорація надала грант на суму 540 млн. дол. Я думаю, що ми можемо розраховувати, як мінімум, на не меншу суму, ніж Гана", - сказав міністр.

Разом з тим він підкреслив, що для отримання фінансування українській владі необхідно визначитися із наповненням програми у боротьбі з корупцією конкретними заходами. Крім того, він повідомив, що для розробки відповідних заходів в Україну на початку наступного року прибуде група експертів корпорації "Виклики тисячоріччя".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!