Київське житло обігнало в ціні Східну Європу

Вівторок, 12 грудня 2006, 18:08

Київ за ціною на житло в році, що минає, уже обігнав багато столиць Східної Європи, таких як Варшава, Вільнюс, Таллін, Рига й Санкт-Петербург.

Істотна різниця в ціні залишається порівнянно з Москвою, де середня ціна 1 кв. м. перевищила вже 4 тис. дол.

До такого висновку прийшла консалтингова компанія "Українська торговельна гільдія" в результаті проведеного дослідження столичного ринку житла, передає Ліга.

За даними компанії, на вторинному ринку столичної нерухомості на початок грудня 2006 року середня вартість житла у місті склала 2 тис. 800 дол. за кв. м. (за останні 2 місяці ціна виросла на 16,5%).

Реклама:

"Ріст цін обумовлений продовженням збільшення попиту й недостатнім обсягом пропозиції", - повідомили в компанії "Українська торговельна гільдія".

Відомо, що сьогодні Київ є містом з найбільш динамічним ринком нерухомості в Україні. Протягом останніх 5 років місто зводить щорічно близько 1 млн. квадратних метрів житла.

Однак існуючі темпи росту не можуть задовольнити реальний попит.

Якщо порівняти Київ зі столицею Польщі, то при існуючих темпах поповнення житлового фонду новими будинками, столиця України вийде на сьогоднішній рівень забезпеченості Варшави тільки до 2030 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!