"Газпром" тепер накинувся на Грузію з ціною $230

Четвер, 2 листопада 2006, 14:45

ВАТ "Газпром" має намір підняти ціну на газ для Грузії у 2007 році до 230 дол. за тис. куб. м з 110 дол. за тис. куб. м у 2006 році.

Як повідомили Агентству газової інформації (АГІ) у "Газпромі", такі цифри знаходяться в пропозиціях російської компанії, спрямованих грузинській стороні, передає "Інтерфакс-Україна".

При цьому в "Газпромі" зазначили, що контракти з грузинськими споживачами поки не підписано.

Міністр закордонних справ Грузії Гела Бежуашвілі заявив у четвер журналістам, що намір "Газпрому" збільшити ціну має під собою не стільки економічні, скільки політичні причини.

Реклама:

"Російська сторона повинна нам показати ту формулу,за якою створює цю ціну. Ми повинні знати, звідки така ціна і чому вона така ж, як для країн Східної Європи", - заявив у четвер грузинським тележурналістам Бежуашвілі, котрий знаходиться у Москві на зустрічі глав МЗС ОЧЕС (Організації чорноморського економічного співробітництва).

"Це предмет технічних переговорів, - підкреслив глава МЗС Грузії. - Думаю в цій ціні більше політики, ніж економіки".

Говорячи про можливу зустріч у Мінську на самміті глав СНД президентів РФ та Грузії, Бежуашвілі сказав: "Зараз необхідно добре підготувати цю зустріч, щоб вона була максимально результативною і позитивною".

Як очікується, у 2006 році "Газпром" поставить до Грузії 2 млрд. куб. м газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!