Росіяни знову чіпляються до українського м'яса та молока

Середа, 11 жовтня 2006, 16:45 -

У листопаді поточного року російська сторона проведе інспектування української м'ясної галузі, після чого повторно буде проведено інспектування молочної галузі.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив глава асоціації "Укрмолпром" Василь Бондаренко, передає Ліга.

Російська сторона вже провела аудити, у ході яких вивчалася робота республіканської служби та ветеринарії.

"Уже узгоджується графік приїзду російських інспекторів. У першу чергу, приїде група інспектувати м'ясну галузь, після чого буде проведено повторне інспектування молочної галузі", - зазначив Бондаренко.

Реклама:

У той же час, глава "Укрмолпрому" вказав на те, що частину російського ринку вже загублено для України. Зокрема, якщо оцінити втрати, то залишилося 35% від торішніх показників, тому що на сьогодні всього 6 молокопереробних підприємств постачають свою продукцію на російський ринок.

"Відновити потенціал, який був у нас, дуже складно, тому що за цей час у Російську Федерацію почалися поставки молочної продукції з Німеччини, Голландії, Білорусі та інших країн", - підсумував глава асоціації.

Нагадаємо, Російська Федерація заборонила ввіз на свою територію української продукції тваринництва з 20 січня поточного року. Офіційна причина - недотримання українською стороною ветеринарно-санітарних норм. Пізніше, за підсумками перевірки російськими експертами, ряду вітчизняних підприємств було надано дозвіл на експорт продукції.

Обсяги поставок продукції тваринництва з України в Росію торік склали близько 600 млн. дол.

Зараз Росія готує меморандум про відновлення торгівлі тваринницькою продукцією з Україною, у якому прописано ряд нових принципових умов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: