Індуси зробили Ющенку цікаву пропозицію

Середа, 17 травня 2006, 13:17

Компанія Mittal Steel 16 травня направила на ім'я Президента й прем'єр-міністра України свої пропозиції по створенню СП для добудування Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд (КГОКОРу), повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У пропозиції Mittal Steel говориться, що компанія готова організувати співробітництво урядів Румунії та Словаччини в проекті створення нового СП й інвестувати $800 млн. для того, щоб запустити КГОКОР на повну потужність - 10,5 млн. тонн окатишів у рік.

"Щоб ввести в експлуатацію першу чергу КГОКОР, а по виробництву 7 млн. тонн окатишів, буде потрібен один рік", - сказав член правління й голова адміністрації з кадрів і зв'язків із громадськістю "Міттал Стил Кривій Ріг" Франк Паннір.

Він також підкреслив, що в Mittal Steel є перевага перед іншими потенційними інвесторами, оскільки у відвалах Новокриворізького Гока, що зараз є гірничо-збагачувальним комплексом ВАТ "Миттал Стил Кривій Ріг" зосереджена досить велика кількість окислених руд для переробки на КГОКОРі. Значні запаси таких руд й у кар'єрі №3 ВАТ "МСКР".

Реклама:

Mittal Steel наполягає на тому, що саме компанія Лакшмі Міттала повинна керувати добудуванням Кгокора, а також здійснювати подальше операційне керування підприємством. Про розмір частки Mittal Steel у проекті можна буде говорити тільки за підсумками переговорів з урядом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!