Оман хоче отримувати більше металу з України

Субота, 27 лютого 2010, 15:57

Султанат Оман має намір розширювати імпорт металургійної продукції з України.

Про це заявив міністр торгівлі і промисловості Султанату Оман Макбул бін Алі бін Султан під час зустрічі з міністром закордонних справ України Петром Порошенком у Києві, повідомляє агентство "УНІАН".

Зокрема, оманський міністр запевнив, що його країна не планує вдаватися до будь-яких обмежувальних заходів, а має намір розширювати імпорт металургійної продукції з України.

Також під час зустрічі міністри обговорили питання інтенсифікації політичного діалогу між двома країнами та поглиблення двостороннього торговельно-економічного співробітництва.

Реклама:

Порошенко привернув увагу до важливості залучення оманських інвестицій в економіку України.

У свою чергу, Макбуль бін Султан зазначив щодо наявності значного досвіду співробітництва між Оманом та країнами СНД у інвестиційній сфері.

У зв'язку з цим він висловив впевненість, що Україна може стати надійним партнером для Султанату Оман на цьому напрямі економічної співпраці.

Сторони висловили згоду щодо необхідності підготовки конкретних інвестиційних проектів, у реалізації яких зацікавлена кожна із сторін.

Зокрема, Порошенко наголосив на доцільності участі оманського капіталу в інвестиційних проектах, пов'язаних з розвитком української портової та господарської інфраструктури, компанії ВАТ "Укртелеком", підготовкою національних об'єктів до Євро-2012, а також розвитком аграрної сфери.

Пакет відповідних інвестиційних пропозицій буде презентований оманській стороні.

У цьому зв'язку оманський міністр висловив зацікавленість Оману в налагодженні імпорту української пшениці, зокрема для потреб інших арабських країн регіону Перської затоки.

Оманська сторона погодилась із пропозицією Порошенка розглянути можливість створення Міжурядової двосторонньої комісії з питань торговельно-економічного співробітництва, а також проведення в Україні до кінця поточного року бізнес-форуму та забезпечення постійного обміну делегаціями ділових кіл.

Також сторони домовились вивчити можливість запровадження безвізового режиму для організованих груп туристів з України та Султанату Оман.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!