Макроекономічна ситуація в умовах війни: які перспективи? Експертна дискусія

Середа, 1 червня 2022, 18:00
 

1-го червня 2022 року відбулось експертне обговорення макроекономічних перспектив України в умовах війни.  

Українська економіка сильно постраждала внаслідок російської агресії. Навіть на третій місяць війни в публічному просторі відсутні офіційні оцінки впливу воєнних дій на промисловість, роздрібну торгівлю, сільське господарство тощо. 

Як розвивається ситуація в економіці, чи можна уже оцінити наслідки перших місяців війни та які перспективи відновлення України? Це обговорювали учасники вебінару Олена Білан, головний економіст, Dragon Capital та Олександр Паращій, керівник аналітичного відділу Concorde Capital

Реклама:

Під час дискусії будуть розглянуті наступні питання:

Уряд та експерти досить приблизно окреслили наслідки вторгнення на рівні 30-50% падіння ВВП. Чи можна на сьогодні більш точно оцінити вплив російської агресії на економіку?

6 млн українців залишили країну: які втрати споживання від такого переселення?

Багато українців освоюються закордоном: на скільки потрібно зважати на цю тенденцію при вибудовування економічної політики відновлення? 

Що може стати джерелом економічної стійкості у період до завершення бойових дій? 

Фінансування відбудови та суміжний попит, який буде супроводжувати цей процес, стануть основним джерелом піднесення економіки України після війни: чи потрібно якось направляти цей процес? Уряд говорить про локалізацію.

Запис трансляції на сторінці "Ціна держави" у Facebook.

Організатор дискусії: Центр соціально-економічних досліджень CASE Україна. За підтримки та інформаційного партнерства з провідним діловим онлайн-виданням "Економічна правда" та просвітницькою ініціативою "Останній Капіталіст"

Реклама: