У новий пакет санкцій ЄС проти Росії можуть потрапити компанії ОПК

Середа, 4 травня 2022, 16:52 -

У шостий пакет санкцій Євросоюзу проти Росії за війну можуть потрапити 17 компаній оборонно-ромислового комплексу, а також компанії, які допомагали РФ обходити давніші санкції.

Як повідомляє PAP, про це заявив заступник міністра закордонних справ Польщі Марчин Пшидач.

За його словами, у санкційний список з ініціативи Польщі додадуть 17 компаній ОПК. "Також ми переконали партнерів накласти санкції та усі платіжні й фінансові компанії, які лобіювали інтереси РФ і допомагали обходити санкції", - додав Пшидач.

Він зазначив, що Польща просувала максимально жорсткі санкції проти енергетичного сектора, тому що саме він забезпечує найбільші доходи Кремля. 

Реклама:

Заступник міністра додав, що шостий пакет санкцій точно не буде останнім, доки війна в Україні триває і російські війська залишаються на території України. "Санкційна політика має йти ще набагато далі. Польща підтримує це, і буде працювати над такими кроками у наступному, сьомому пакеті", - сказав Марчин Пшидач. 

Як повідомлялося, Єврокомісія подала країнам-членам ЄС проєкт нового, шостого, пакету санкцій проти Росії за вторгнення в Україну. За інформацією ЗМІ за джерелами, основою пакету є нафтове ембарго, хоча з винятками для двох країн. Також плануються санкції проти російських банків і пропагандистських телеканалів, персональні санкції проти деяких російських посадовців.

За інформацією AFP, у санкційний список може потрапити патріарх Кіріл. 

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: