За тиждень інфраструктурні втрати від війни зросли на понад 5 мільярдів доларів

Понеділок, 4 квітня 2022, 16:58 -

За останній тиждень втрати, нанесені внаслідок руйнування та пошкодження інфраструктури України в ході війни, зросли на понад 5 млрд доларів, або 15 млрд грн.

Про це йдеться в оцінці KSE Institute в межах проєкту "Росія заплатить".

Таким чином на 1 квітня загальна сума збитків вже сягнула понад 68,2 млрд доларів або майже 2 трлн грн. 

За оцінками Міністерства розвитку громад і територій, пошкоджено чи зруйновано 6 800 житлових будинків. Згідно оцінки KSE Institute усього пошкоджено або знищено нерухомості  площею 26 млн кв метрів.

Реклама:
 

Зазначається, що аналітики уточнили дані щодо кількості та обсягів пошкоджених медзакладів у Міністерства охорони здоров’я, внаслідок чого зменшили оцінку відносно попередньої.

Також за останній тиждень не надходило оновлених сукупних даних щодо загальної довжини пошкодженого залізничного полотна, а також пошкодженого майна залізничних станцій та вагонів. 

За спільними оцінками Мінекономіки та KSE, загальні втрати економіки України через війну, враховуючи як прямі втрати, розраховані в цьому проекті, так і непрямі втрати (зниження ВВП, припинення інвестицій, відтік робочої сили, додаткові витрати на оборону та соціальну підтримку тощо), коливається від 564 до 600 мільярдів доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: