Пільговики продовжать користуватися громадським транспортом в Києві на колишніх умовах

Вівторок, 30 червня 2020, 16:30
 

Пасажири, що мають право пільгового проїзду в громадському транспорті Києва, зможуть користуватися проїзними посвідченнями старого зразка до кінця року.

Джерело: офіційний портал столичної влади

Деталі: Це передбачено розпорядженням КМДА № 931 щодо внесення змін до порядку введення в дослідну експлуатацію автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті Києва незалежно від форм власності.

Пільгові категорії пасажирів, що мають право безкоштовного проїзду, проте не зареєстровані у Києві, зможуть скористатися своїм правом у звичному режимі.

Реклама:

Учні київських шкіл зможуть користуватися паперовими учнівськими посвідченнями до моменту видачі нових. Студенти столичних закладів вищої освіти матимуть можливість оформити транспортну картку Kyiv Smart Card із пільговими поїздками.

Що передувало: Планувалося, що з 1 липня столиця вимушено змінить умови надання пільгового проїзду в громадському транспорті.

Передбачалось здійснювати проїзд пільгових категорій громадян, які не зареєстровані в Києві, але мають право пільгового проїзду міським громадським транспортом,  на загальних підставах за умови реєстрації електронного квитка. Відшкодування ж витрат на проїзд планувалось покласти на органи соціального захисту населення за місцем реєстрації людини.

Мер столиці Віталій Кличко наголошував, що такі кроки є вимушеними та викликані тим, що послуги з пільгового проїзду осіб, які не зареєстровані в Києві, столичним перевізникам з державного бюджету не компенсують.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: