Чому інвестувати в сонячну енергетику в Україні дуже вигідно

Четвер, 25 квітня 2019, 14:20 -

PROMOTED

В Україні набирає обертів будівництво приватних і промислових сонячних електростанцій. За статистикою Держагентства з енергоефективності та енергозбереження, за чотири з половиною роки дії "зеленого тарифу" в сонячну енергетику інвестовано приблизно 2 млрд євро.

Чому ж так вигідно інвестувати в сонячну енергетику?

Щоб зрозуміти вигоду розглянемо методику тарифікації.

Реклама:
 

Зелений тариф на електроенергію, вироблену з енергії сонячного випромінювання, в 2019 році становить:

  • Для комплексів промислових сонячних електростанцій наземного типу встановлено тариф в 0,18 євро з ПДВ за один кіловат-годину, для дахового типу - 0,19 євро з ПДВ.
  • Для фізичних осіб з сонячною електростанцією до 30 кВт - 0,163 євро без ПДВ за кіловат-годину.

При поточних цінах на комплектуючі, потужності станції і протяжності світлового дня в залежності від регіону окупність сонячної станції варіюється від 3,5 до 6 років. Якщо порівняти з депозитом в банку - це вкладення капіталу під 15-25% річних у твердій валюті.

З чого почати

Для початку необхідно визначитися з потужністю майбутньої станції.

Якщо планована потужність буде більше 30 кВт, то доведеться зареєструвати юридичну особу, КВЕД даної діяльності 35.11 "Виробництво електроенергії" і схема оформлення буде дещо іншою ніж у фізичних осіб.

Попередньо необхідно викликати на об'єкт експерта, для перевірки мережі на відповідність технічним умовам.

Що входить у вартість сонячної електростанції?

Основна стаття витрат це безпосередньо комплектуючі до сонячної електростанції (СЕС).

Крім вартості обладнання для комплексу, значною статтею витрат є консультації, проектування СЕС, підбір обладнання, доставка і супровід до точки монтажу, роботи з монтажу та налагодження обладнання.

Також в статті витрат не можна забувати про роботу з "Обленерго", адже процедури з оформлення та підключення СЕС до мереж і безпосередньо оформлення зеленого тарифу теж вимагають певних фінансових витрат.

Оптимальним буде рішення знайти компанію, яка займається і постачанням сонячних панелей і юридичним, технічним супроводом. Саме такою компанією є Green Tech Trade.

Green Tech Trade офіційний представник First Solar в Україні. Тонкоплівкові панелі компанії First Solar унікальні тим що при ККД рівному ККД монокристалічних сонячних батарей, вони ефективно працюють навіть при розсіяному сонячному світлі і в погану погоду.

Також панелі мінімально втрачають в ефективності при частковому затіненні батареї, а безрамкова технологія дозволяє значно зменшити вагу сонячного модуля і дозволяє панелі легко самоочищатися від снігу.

Компанія надає 10 років гарантії на брак продукції і 25 років - на еффективность сонячної панелі (відповідно заявленим характеристикам).

Рівень роботи компанії Green Tech Trade можна оцінити, відвідавши безкоштовну екскурсію по сонячній електростанції СЕС "Могутнє" (демонстраційний об'єкт First Solar).

Контакти:
+38 (044) 23-88-442
greentechtrade.com.ua
info@greentechtrade.com.ua

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: