ЄС готовий частково профінансувати поліпшення української інфраструктури

Середа, 21 лютого 2018, 11:22
 

Інституції ЄС готові здійснювати фінансування інфраструктурних проектів, які спрямовані на зближення українських транспортних коридорів з європейськими.

Про це сказав міністр інфраструктури Володимир Омелян на спільному брифінгу з гендиректором з питань мобільності і транспорту Європейської Комісії Хенриком Хололеєм, передає ЦТС.

Зокрема, в Єврокомісії заявили, що готові співфінансувати будівництво автомагістралі Одеса-Гданськ і залізниці з колією європейського стандарту 1435 мм зі Львова до західного кордону, а також ділянки євроколії в Мукачево.

"Ми дізналися, що один з інструментів фінансових Європейського Союзу готовий фінансувати частину Go Highway, нашого проекту, який з'єднає Балтику і Чорне море. Також розглядається можливість співфінансування євроколії", - поінформував Омелян.

Реклама:

Міністр зазначив, що з приводу обсягів співфінансування переговори з ЄС ще тривають.

"На цьому етапі ми говоримо про з'єднання євроколій Львова з кордоном Польщі. Також є перспектива євроколії, яка з'єднає Будапешт з Мукачево. Ми сподіваємося, що ці проекти зможуть бути розпочаті, а, можливо, у випадку з Мукачево, і завершені в цьому році" , - зазначив Омелян щодо залізниці.

Нагадаємо, що державне агентство автомобільних доріг запланувало створення швидкісного автомобільного сполучення між Гданськом і Одесою.

Державне агентство автомобільних доріг України також має намір реалізувати проект нового автобану Львів - Будапешт через КПП "Дийда".

Читайте також: Платні автобани: за і проти

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: