"Газпром" стане 100% власником  Nord Stream 2 AG

П'ятниця, 3 лютого 2017, 09:11

Рада директорів "Газпрому" 1 лютого погодила придбання компанією ще 50% акцій Nord Stream 2 AG.

Про це йдеться в матеріалах російського монополіста, пише Прайм.

Таким чином, частка прямого володіння "Газпрому" в компанії становитиме 100%.

"Погодити придбання ПАТ "Газпром" належать компанії Gazprom Gerosgaz Holdings BV 30 тисяч акцій компанії Nord Stream 2 AG номінальною вартістю одна тисяча швейцарських франків кожна, загальною вартістю 30 мільйонів швейцарських франків, що становить 50% статутного капіталу компанії Nord Stream 2 AG, за ціною 30 мільйонів євро", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Нагадаємо, перший пакет у розмірі 50% акцій Nord Stream 2 AG "Газпром" придбав в грудні минулого року.

Nord Stream 2 AG - компанія, створена для планування, будівництва і подальшої експлуатації газопроводу "Північний потік-2". Штаб-квартира компанії розташована в місті Цуг, Швейцарія.

Раніше Nord Stream 2 AG на 100% належала Gazprom Gerosgaz Holdings B.V. - дочірній компанії "Газпрому", яка зареєстрована в Нідерландах.

Як відомо, європейські компанії так і не увійшли в капітал проектної компанії "Nord Stream 2 AG" через протидію польського антимонопольного регулятора, після чого не вдалося реалізувати початкову схему проекту.

Ще у грудні 2016 року у "Газпромі" заявляли, що не бачать ризиків для фінансування будівництва газопроводу "Північний потік-2".

Глава російського газового холдингу Олексій Міллер заявляв, що всі учасники проекту підтвердили свою участь в проекті "Північний потік-2", та що проект реалізується строго за графіком.

Нагадаємо, у грудні 2016 року влада шведського острова Готланд вирішила відмовити "Газпрому" в оренді гавані для "Північного потоку 2".

Як відомо, проект "Північний потік-2" передбачає будівництво двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 мільярдів кубометрів газу в рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!