РФ не вистачає 13 мільярдів на ключовий об'єкт до ЧС-2018

П'ятниця, 2 грудня 2016, 14:15

На будівництво третьої злітно-посадкової смуги в Шереметьєво, яка є одним з ключових об'єктів програми підготовки до чемпіонату світу з футболу 2018 року, не вистачає близько 13 млрд руб.

Про це пише газета "Комерсант" з посиланням на власні джерела.

Як повідомляється, для зведення третьої злітно-посадкової смуги в Шереметьєво не вистачає близько 13 млрд руб., а загальний дефіцит коштів на реконструкцію і будівництво федеральних об'єктів в аеропорту становить 19 млрд руб., при тому, що всього на ці цілі виділено 35,5 млрд руб.

За словами співрозмовників, для покриття дефіциту 8 млрд руб. перенаправляють з інших об'єктів, а ще 4,5 млрд руб. залучать при поверненні не відпрацьованого підрядником авансу.

Реклама:

У Мінекономіки виданню заявили, що не знають про дефіцит коштів для Шереметьєво.

Як зазначає газета, злітно-посадкова смуга в Шереметьєво - це найдорожчий проект створення або реконструкції в аеропортах до чемпіонату світу з футболу 2018 року.

На другому місці - смуга в новому аеропорту Ростова-на-Дону, на яку потрібно 17,99 млрд руб., на третьому - смуга в Домодєдово (12 млрд руб.).

Один з федеральних чиновників пояснив, що Росавіація чекає затвердження бюджету, щоб розуміти, на які кошти можна розраховувати.

Програма підготовки до проведення в 2018 році в Російській Федерації чемпіонату світу з футболу була затверджена урядом 20 червня 2013 року. У неї включені будівництво, реконструкція 281 об'єкта інфраструктури і реалізація дев'яти заходів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!