Кабмін затвердив зміни до Податкового кодексу

Середа, 26 жовтня 2016, 12:46

Кабінет міністрів України на засіданні в середу затвердив законопроект про внесення поправок до Бюджетного, Митного і Податкового кодексів.

Про це йшлося на засіданні Уряду.

"Зменшуються можливості для корупції в системі оподаткування, а також спрощується ведення бізнесу та процедур для бізнесу в частині адміністрування податків", - пояснив основну спрямованість запропонованих змін міністр фінансів України Олександр Данилюк.

Як зазаначив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, 25 жовтня на засіданні Національної ради реформ під головуванням Президента України було розглянуті зміни до Податкового кодексу у частині адміністрування податків.

Реклама:

"Найголовніше, що ми поставимо дуже серйозні заслони там, де раніше кошти могли вимиватися з Державного бюджету, переводитися у готівку через конвертаційні центри. Тобто цей Кодекс, ці зміни дають можливість запровадити повноцінну антикорупційну політику щодо адміністрування податків у країні", - заявив Гройсман.

Прем’єр-міністр зазначив, що обговорення податкових змін тривало 4 місяці. У цьому контексті він подякував Міністру фінансів, представникам Уряду, громадського сектору та Парламенту за конструктивнувзаємодію.

Після ухвалення змін до Податкового кодексу Урядом вони мають бути підтримані Парламентом, що дасть "реальний шанс увійти у 2017 рік абсолютно планово, спокійно з новим Бюджетом із чіткими пріоритетами і перспективами", зазначив Гройсман.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: