"УЗ" відхрещується від закупівлі підшипників російського виробництва

Понеділок, 4 квітня 2016, 10:05

Публічне акціонерне товариство "Укрзалізниця" заперечує закупівлю підшипників російського виробництва.

Про це йдеться в повідомленні "Укрзалізниці", передають Українські Новини.

"Укрзалізниця" не закуповує підшипники російського виробництва, таким чином звинувачення в дискримінації вітчизняного виробника на користь Росії є абсолютно безпідставними. Детальне вивчення закупівель, яке проводить філія "Центр забезпечення виробництва" для потреб української залізниці дає повне уявлення про постачальників товарів, зокрема, підшипників", - йдеться в тексті повідомлення.

У період з 2015 по 2016 роки (в тому числі в 2016 році за пролонгованими договорами 2015 року) для потреб "Укрзалізниці" поставлялася виключно продукція харківського заводу ХАРП. Відповідно, інформація щодо закупівлі підшипників російського виробництва не відповідає дійсності.

Реклама:

У лютому 2016 року, відповідно до чинного законодавства, дотримуючись принципів відкритості і прозорості, філія ЦОП провів тендер на закупівлю сепараторів до підшипників, акцептувати пропозицію компанії з Казахстану.

Продукція "Степногірського підшипникового заводу" (Казахстан) має всі необхідні документи, що підтверджують якість продукції і позитивні висновки відповідних профільних главків "Укрзалізниці" в контексті якості та безпеки руху.

Як повідомлялося, раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк звернувся до Міністерства інфраструктури з проханням розібратися з поставками російських підшипників підприємствам публічного акціонерного товариства "Укрзалізниця".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!